lifestyle

Despre increderea in sine

7th August 2018

Cum stam cu increderea in noi?Cum reactionam cand cineva incearca sa ne faca sa credem ca nu suntem buni de nimic asa fara motivatie bazata pe adevar sau stiinta? De ce le permitem oamenilor sa ne faca sa simtim asta?

Hai sa facem un pact.. de azi incolo suntem mai puternici, ne privim cu bucurie si curaj in oglinda si ne spunem ca suntem unici si frumosi atat la interior cat si la exterior!

Obisnuiam sa cred ca fiecare om are ceva frumos, habar n-am : ochii, parul, picioarele in cazul fetelor, o privire calda sau un zambet atragator..de curand insa mi s-a spulberat acesta parere pentru ca am avut ocazia sa stau si sa studiez oamenii..nu mai cred acum ca toti avem ceva frumos sau poate ca avem dar, de cele mai multe ori nu se vede la suprafata si ceea ce este mai grav este ca in secolul luminii nimeni nu mai are timpul necesar sa stea sa astepte sau sa incerce sa cunoasca mai bine omul de langa el.

Acum  renuntam usor…ne spunem  ca altul sau alta sunt mai buni cu siguranta, cand de fapt singura chestie care face o alta relatie, aparent mai buna,  este inceputul atunci cand nu ne cunoastem,  nu ne stim toate defectele si calitatiile, si traim fiecare zi cu bucuria curiozitatii zilei respective si cu dorinta arzatoare a zilei de maine!  Dar pana cand?Dragostea chiar dureaza doar trei ani?sau multiplu de trei?

Dupa ani de relatie nu are cum sa mai fie la fel, toate relatiile trec prin faze in care partenerii sunt mai fericiti si impliniti , ca apoi sa se simta neiubiti si neapreciati! PUTEREA de a trece peste, cand exista dorinta de ambele parti , sta in noi si numai in noi, in speranta regasirii pe sine si in speranta regasirii motivelor pentru care am fost impreuna de la bun inceput!relatiile de iubire sunt liber consimtite si se bazeaza pe atractie, sentimente, pasiuni  si dorinte comune. …Asadar, dintr-o data toate aceastea se schimba, dispar?Sau noi ne schimbam si uitam sa vedem  ceea ce ne inconjoara si mereu ce are altcineva e mult mai bun!!!!

Cand facem un pas spre a destrama  o relatie trebuie  sa ne gandim la impactul pe care il va avea acest lucru asupra tututror celor din jurul nostru, dar mai ales asupra sufletului, inimii si a vietii noastre!Niciodata nu vom mai fi la fel!Fiecare om care trece prin viata noastra lasa o urma..

Nu stiu in jurul meu oameni care sa fie intr-o relatie si sa nu aiba momente in care sa zica “STOP, nu mai pot”, dar care gandind la rece, punand pe hartie pro si contra au revenit la sentimente mai bune si si-au dat seama ca poate, daca ar fi renuntat la ceea ce au ar fi facut o gresala!Dar, aste se intampla doar cand, intre timp, nu a reusit altcineva sa intervina intre parteneri..cineva nou, mai bun, necunoscut, interesant, ascultator, cel mai bun prieten, devotat…de zici ca ar merita o statuie..

Probabil toti meritam ceea ce ni se intampla si niciodata nu vom sti daca alegerile nostre ne-au dus unde suntem sau destinul, dar daca lupta e pierduta atunci resemnarea e singura care ne poate salva si ne poate ajuta sa mergem mai departe si sa traim viata!Nu conteaza cat traim, ci mai ales cum traim!

Calitatea vietii este cea care arata felul in care vedem viata si felul in care stim sa ne bucuram de ceaa ce avem!

Stiti cum se zice: daca am pune problemele tuturor oamenilor la un loc intr-o groapa, cand am vedea problemele altora probabil am sari sa ni le luam inapoi pe ale noastre!

Asa ca .. nu lasa pe nimeni sa te judece, decat daca a trait macar o zi in papucii tai!

LB

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: